Friday, October 9, 2009

last minit =masalah = ketidakpuasanhati ini !

okeyh.sekarang masa kitorg pula untuk berckp.semua senyap !


tajuk entry kali ni memang berkait rapat dengan english day kitorg yg akan start pukul 9 pagi.untuk english day ni saje dah bape banyak meeting yang kitorg attend.even,kitorg ni x dela penting sgt pun tp disebabkan tanggungjawab tu tunjuk juga muka kat project manager.at least dtg.tp bila banyak sangat meeting.masalah tetap tak selesai.tapi makin bertambah banyak.time meeting semua nak berckp.tunjuk besar.x nak dengar pendapat masingmasing.sekarang,semua dah kelam kabut.pasal barangbarang memang x yah cakap la.yela,bajet mcm semua barang utk event tu bole beli sorang2.tapi last2 minute,bgtaw yg barang tu x beli lagi,barang ni x beli lg.x ke sakit hati namanya?event dah sah2 strt awal.bnda yg nak tu mestilah dah nak kena buat.tapi mcm mana nak buat klu barang x de.lain kali,kalau dah ada ajk kat bawah tu,minta2 la tolong belikan barang yg x de.x dela mcm jd 'gila kuasa' sangat.semua nak buat.last2,bagi dekat orang lain juga.x ke menyusahkan orang.kalau bgtaw siang consider lagi,tapi bgtaw mlm.sah2 la tempat nak g beli barang tu pun jauh sebatu.tambah dgn gelap lg.nak naik motor lg.dah la perempuan.bahaya kot.tu semua x pikir.yang taw,wat muka bodo,bole tnya 'beli x barang ni','beli x barang tu'.padahal,1st2 dulu cakap semua barang bole beli.sekarang jd mcm ni la jd nya.lain kali,tugas2 yang ada bg kat ajk2 bawah.jgn la rasa semua tugas bole wat sorang2.nama pun event utk section.bg la keja sama rata.jgn pulun sorg2 je.sekarang ni,barang2 yg x de td,dah beli.tp ada jg yg x cukup.x pela,nak wat cm ne.barang last minute kan kwn2??tawakal jela bg benda tu jd.so,jgn la pretend to be a perfect person.ini pasal keje berkumpulan.not individual ok.hope event ni akan berjalan mcm seperti yg dirancang.ameen...

p/s : bagi sesiapa yang terasa,itu perasaan masing2.sape yang makan cili,dia yang terasa pedasnya.

18 org syg kami:

@ ~ AdeAkuKisah's Story ~ @ said...

haish...
aku mmg bengang dow psl neyh..bget perfect tol..
dri pgi xd dye kuar,dye wat pe huh..
kunun li brg..g tgk wyg kew hape..last2,ta beli..nyusahkn owg tol..
dye bget dri bgos sgt..kwn yg bgos kunun..
TA MATANG LGSG!!ckp owg..haha..ceyt,tade kne mgene lgsg..hahaha..dhla..for dye,jgn nk bget bgos klu idop pown mnumpang..perfect sgt idop ko ue..

maaf klu kte2 kt ats kasar bg kowg~
daa.. ~f

Anonymous said...

Aku cuma nk bg tau..
siapa yang spttnya beli aising?

@ ~ AdeAkuKisah's Story ~ @ said...

nak bgtaw or tanya?
yg patut beli aising adalah org yg bertanggungjawab beli barang2 utk event ni.
if x nak beli,or x dpt beli,bgtaw kepada sesiapa yang berkenan scepat mungkin.
jangan bgtaw last minit.
nnt jd susah.

@ ~ AdeAkuKisah's Story ~ @ said...

kawan2 sabar ek!!! aku pun kn gak!!hehehhehhee -gks88-

Mr K said...

english day da abis. berbaik2 la korang.

Anonymous said...

ak x puas ati ngan fieqa
owg len tgh berkmas.. tp dye x abis2 brgyut..
sket ati ak tgk..

Anonymous said...

apa kata ko dgr dari pihak sebelah pula?

Mr K said...

aku nk komeng;

@banyak meeting, banyak masalah = Bila banyak meeting, ofcos kita akan bincangkan pasal sesuatu benda yang lagi detail. So bila makin banyak detail, akan jadikan lagi banyak benda nak nak dibuat. Contoh; nak sediakan set karaoke. 1st meeting ckp pasal nak buat karaoke. 2nd meeting ckp pasal kat siapa nak sewa. 3rd meeting lagu apa and siapa yang akan jaga bahagia karaoke. belum bahagian lain2. Tu la maksud aku.

@masa meeting nk tunjuk besar, x nk dgr ckp orng - Yang ni aku sokong la. banyak doe org emo. Tapi yang aku tgk hampir semua yang emo. Kalau tak kenara aina si singa yang buat lawak. mungkin akan jadi makin teruk. Firdaus mesti berbangga dengan beliau. Sayangnya Aina tak datang Rokestra smlm. Aduss. kalau tak, perh. Romantik siot.

@Barang tak beli lagi/ beli last minit - Tu adalah masalah teknikal. Sebelum terjadi fitnah, sila lah rujuk pada orang tertentu yea. Tapi normal la tu bab barang. Semua tak akan smooth. Kalau smooth, tak fun.

@orang bawah-

aku pernah baca sebuah artikel. Dr M kot. Dia pernah ckap. Orang melayu ni bila buat kerja memang pemalas. Dia tak akan buat kerja selagi ketua dia tak suruh. Dan pekerja akan berkata "ketua tak suruh, maka, tak buat lah". Sebab semua terlampau strict pada jawatan.

aku logistik, so aku agak terasa. tapi kitakan satu section. tak akan semua benda nak berkira.

ni aku nk ckp pada semua. Aku ulang, aku tuli suntuk SEMUA sec F

mcm aku ckp tadi,aku logistik tapi aku buat banyak benda yang berkaitan promotion. dari design hinnga lah gantung poster. tapi aku x kisah pun. infact, semua budak lelaki tak kisah pun kalau disuruh buat benda yang x termaktub dalam kerja dieorang. contoh, aiman. dia bendahari. tapi hampir semua bahagian dia amik. angkat2 barang hingga beli barang dia juga yang buat. zakwan tu logistik, tapi dia juga yang tolong buat kira-kira tuk aiman sebab kitaorang ( geng2 laki) tak terlampau terikat dengan title masing2. dan banyak lagi dak2 ni buat tapi tak nampak. Tapi kenapa perempuan terlampau berkira.

aku kasi contoh.
korang ada ternampak meja kat canopy tu telah senget. Tapi korang adalah bawah bahagian promotion, so, aadakah korang akan penggil ahli logistik semata2 nak betulkan meja tu?

@Tak cukup barang and suruh beli malam2 - Ni, mmg aku dah dgr masa nk gi rumah iena masa nak amik barang. Memang ada someone suruh budak2 lelaki beli barang pada masa tu. Tapi kiteorang tak tahu apa2. so, memang la marah gak. Tapi marah sbb x diterangkan kenapa nak beli barang last minit. So last2 baru tau yang cake supplier tu yang tak dpt sediakan bahan atas sebab2 tertentu yang reasonable. So, kalau dak2 laki tau pasal ni dan diberitahu dengan elok, aku rasa x der hal.

ps: x elok ngata orang kat blog. aku tak apa. sebab aku jahat. Hahahhaa. okay okay tak klakar

Mr K said...

Siapa makan cili, akan terasa pedasnya. Tapi kadang-kadang. Tak makan cili pun boleh rasa pedas doe.

@ ~ AdeAkuKisah's Story ~ @ said...

nk komen pnjang2 tlis kat blog sndiri ek!!!

@ ~ AdeAkuKisah's Story ~ @ said...

Anonymous said...
ak x puas ati ngan fieqa
owg len tgh berkmas.. tp dye x abis2 brgyut..
sket ati ak tgk..


Anonymous said...
apa kata ko dgr dari pihak sebelah pula?

@ ~ AdeAkuKisah ~ @ said.....
Ade aku kisah kew ape feeqa nak buat...
jgan tahu nak cari salh orang lah...

dngar dari phak sebelah pula camne tu ekkk. sape kau pun aku x tau mr/mrs. anonymous.....???????? ade aku kisah ape kau nak cakp...

Mr K said...

@Alessandra Martines (image google this)- Tak nak la besar2kan isu ni. Sbb tu x tulis dalam blog.

Englsh da abis. So, lupakan apa yang da lepas. Knp perlu gaduh lama2.

Tak elok berpaling dari saudara seagama lebih 3 hari

~freakycuteyanime~ said...

ceh khairul x sah berlgk baik plak..
bleh bla la... khairul

Mr K said...

astafirullahalazim.

hehehe

@ ~ AdeAkuKisah's Story ~ @ said...

mr.K ngata diri sndiri ker!!!

@ ~ AdeAkuKisah's Story ~ @ said...

hahaha.. =)
cm lwk jew statement nk cri gado ngan feeqa tue..klu nk cri gado,dpn2 weyh..bran ta bran??aku tgk even ye gayut jew,dye wat keje aw..lgpown,feeqa ta kesah lorh kowg nk kutuk dye kt blog kew hape..kutuk lorh..yg pntg mnde tue sume ta btoy..haha =)
ko sket ati kew??alolo,ade ktewog kesah kew??haha..hurmm,da la weyh..bnde da lps..ta yah nk gado2..

Mr K said...

Alessandra Martines - Mesti lah tak. Ish.

AAKS - X baik doe ckp cam tu. Kau pun tak puas hati ckp blakang2 and kat blog gak.

.miss d'ieyna arshad. said...

dah2..x yh nk gdo2.haish.

Post a Comment