Thursday, December 31, 2009

bye 2009

kawan2 semua.

HAPPY NEW YEAR 2010

aku sayang korang weyh.
even sem dpan kita x kan lagi 1 section tapi aku still sayang korang.
nnt bila weekend kita gather sama2 taw.
fiqa ngn che dah nnt bwk kita semua ok..?hee..:)
thankz alot sbb korang sentiasa bersama aku even tyme aku susah.
tahun 2009 banyak kenangan kita bersama.
aku x kan lupakan semua itu.

-BYEBYE 2009-

-HYEHYE 2010-


ilysm.

Tuesday, December 22, 2009

!Sometimes we regret what we done b4!


They say it takes time to get over serious relationships But I’ve been waiting patiently I’m still stuck on you
I still picture your face smiling at me
I’ve made a big mistake
And now I’ve got to face the consequences of my actions
But until your back here in my arms
I’ll never have the satisfaction
I know you know that I’m sorryI never meant to hurt you
Is there anything that I can do? To make it up to you I’d do anything baby
Cause I’m sorry I never meant to make you cry

I don’t want to say goodbye I’m sorry
I’m sorry that I lied Every day that passes I’m missing you more and more I still remember the first time I set eyes on you
I knew this was heaven sent that I was destined To be with you And now I’ve messed it up I pray to god above that you will forgive me
Just take me in your arms And hold me all night long
And tell me you’ll never leave I know everybody makes mistakes
And everybody regrets sometimes Don't let this ruin everything that we had I don’t want you to forget how much I love you baby how much I miss you baby
You get me missing you baby You mean everything to me <3>

~Sometimes love like this~

To him; ilysm!!and u noe that ryte!thnx coz 4give me darl!

Monday, December 21, 2009

Song of My friendship~

Semua Tentang Kita (Peter Pan )
Album: Taman Langit

Waktu terasa semakin berlalu
Tinggalkan cerita tentang kita
Akan tiada lagi kini tawamu
Tuk hapuskan semua sepi di hati

Teringat di saat kita tertawa bersama
Ceritakan semua tentang kita

Reff ;

Ada cerita tentang aku dan dia
Dan kita bersama saat dulu kala
Ada cerita tentang masa yang indah
Saat kita berduka saat kita tertawa


Kalau nk dgr nk lgu or karoke; klik sni


Maybe lagu ni xde kne mgene ngan idop korg..tp lgu ni mmg byk kne mgena ngan aku..
lgu ni seswai tyme korg kehilangan kekasih hati or even mmbe..klu aku dgr lgu e,konfem bnjir bilik aku dgn airmate..kekeke..
cerita;setiap kali if aku tgk gmba aku ngan 'die'..die disini seseorang yg pernah mnjdi shbt aku tyme ue mmg aku akn ingat lgu ni..mmg byk kenangan aku ngan die..suke duke pahit manis..even mcm mne pown,aku x dpt lupekan 'die' spnjg hyt aku..hakhak..dh2,fiqa..x yah ingat..hehehe..dhla;ckop2la aku merepek..

lots of luv muah!

Sunday, December 13, 2009

Menghitung Hari....

Menghitung hari
Detik demi detik
Masa kunanti apakan ada
Jalan cerita kisah yang panjang
Menghitung hari

Padamkan saja kobar asmaramu
Jika putik itu takkan ada
Yang aku minta tulus hatimu
Bukan puitis

Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diri ku kini sendiri

Oh... Pergi saja cintamu pergi
Bilang saja pada semua
Biar semua tahu adanya
Diri ku kini sendiri

Diri ku kini sendiri...


Monday, December 7, 2009

.kamu sudah besar.

finally..
its 7th dec 09 bebeh..
and arini birthday..



.nur syafiqah abdul aris.

a.k.a

feeqa aris

happy 19th birthday friends

goodluck in ur life!!

be happy..

be a good girl

be strong ok

we always beside u dear

we always love u.


.xoxoxoxo.

Thursday, November 26, 2009

SeLamat Hari Raya AidilAdha.


Tertunggu tunggu news baru dari krew ade aku kisah…

Just say selamat hari raya aidiladha to all frenzzz...

Nie pantun untuk korang semua…

Ble terinGatkan AyAm mSti nAk KenduRi,

BilE teRnaMpaK KamBinG mAkSudnYer taK ManDi lAgi,

Bile TerNampK KeRbau Rase CaM nAK LarI,

Bile jEW naMpaK LemBU KomPeN naK RayE AJI...

SaLam AidilADHA..

Seblum terLupa diucapkan

Semoga Selamat menunaikan Haji buat kedua orang tua iena..

iena jgan nakal2 kat umah...

semoga mendapat haji yg mabrur...




Friday, November 20, 2009

19 TaHun Dah keW…

Kenal x dia nie

Kalu x kenal bukan kwan dier ah tu

Kwan jew yg kenal kwan dier…

Sebenarnya hari ini birthday dier

So from me… just want to wish happy birthday

to our burthday gurlz of the day... on 21st november...

just be happy all the time


Thanx for everything that u have done to kiteorang kisah ke? The crew..


Love this semester… hope this all never ends forever..

terlupa plak kat blog iena ade tulis nak hadiah kan

nah special from us...



hehehe... jgan marah tau....

yang sure x pkai battery, card reader, film and whatevr yg camera lain pakai...

simpan elok2 tau...

khairunnisa..

kenapa tajuk entry kali ni nama nisa?sbb......


=====================================================================

=====================================================================

**************************************************************************************

**************************************************************************************

=====================================================================

====================================================================

*************************************************************************************

*************************************************************************************

hari ni 20 nov 2009

hari ni birthday nisa !!!!!!

.comel kan nisa?hehehe.

happy 19th birthday my beloved friend..

hope all ur dream come true..

be happy with ur life..

be a strong girl..

we always support u..

we always love u friend..

goodluck !=)

Thursday, November 12, 2009

It’s all Over …

Salam,

Ok… now ape yang aku nak cakp nie..k

To all my friends,

Semester 3 is all over..huhuhuhu.. enjoy your semester break..

See you all in semester 4.. insyaallah..

For this blogger author make sure post kan selalu entry terbaru k..

About ur life, lovelife or family and friends also the activities being doing during your semester break.

Also aku nak lagu favorite korang ok.. just post it ok..

For all reader also make sure post comment ok..

but not so spicy and hot comment or ur comment will be REJECTED

REPEATED will be REJECTED..

We don't like that kind of comment ok.

I also want to announce about miss d'ieyna's new blog

http://sweetsourofmine.blogspot.com/

make sure to check it out ok..

just click on the url above..


Last word from kite orang kisah ke? the crew…

Goodbye for this sem and see you all for the next sem and enjoy ur sem break ok!!

Bye bye…

From us… kite orang kisah ke? the crew

See you all next sem…….

Thursday, November 5, 2009



yeah.hari ini 5 november 2009.nak taw birthday sape?mestila birthday.....
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**
**

CHE DAH !!!!!!!!!!!!!!



.happy birthday yang ke19.

hope bahagia di samping keluarga dan kawankawan..

kitorg hope che dah hepi k..=)

goodluck utk final exam ni..

do da best..

and dun forget our plan after final..

enjoy puas2..


*wink*

Sunday, November 1, 2009

...examination...

Esok dah start final exam.so, aku nak wish goodluck kat semua sayang2 aku dan juga kawan2 aku.do the best for the final ok.hope we credit all the subject with flying colours!!=) After final, kita bergonjeng ok.bnyak plan yang sudah diatur bersama.semua diwajibkan!hahaha..enjoy bersama.this is our last semester to be together.so, lets enjoy !!


Time table final exam diploma semester 3..

2.11.2009
2.00pm-4.00pm-Technical Mathematics 3

3.11.2009
9.00am-11.00am-Occupational Safety and Health

4.11.2009
9.00am-11.00am-Thermodynamics

5.11.2009
2.00pm-4.00pm-Electrical Technology

6.11.2009
9.00am-11.00am-Transport Process

9.11.2009
9.00am-11.00am-Process Instrumentation

10.11.2009
9.00am-11.00am-Basic Engineering Workshop


Kesimpulannya disini, everyday ada paper.so,kena stdy betul2.especially for thermo paper.dunt repeat2 la for diz sem..x mao2..hope kita semua bole finishkan diploma just 3 tahun je ok sayang2 ku..hehehe..

Anyway....Goodluck kepada semua..=)

p/s:baca doa bnyk2 before jawab exam.jgn gabra ek.nnt x bole jwb dah..


Friday, October 23, 2009

sememangnya minggu ini adalah minggu yang paling banyak problem.minggu yang paling rushing dan minggu yang penat.biasala kan dah kalau namanya student,mestila ada 3 benda ni.problem,rushing dan penat.tambah2 lagi next week je dah nak final.x stdy lagi.sikap stdy last minit memang x bole di buang.tp at least stdy juga kan.hehehehe.actually,minggu ni kitorg semua rasa tertekan sedikit.kenapa tertekan?sebab assignment group kitorg kene rejected 3 kali.waa..mesti la sdey oo..TUHAN je yg taw cm ne perasaan kitorg tyme tu.maw nya x gelabah beruk.assignment tu kena antr tyme due date yg ditetapkan.kitorg pun antr la.bila lecture cek2,ada salah kat situ.kena la edit.antr lg,ada salah lg.edit lagi.tapi tu semua x membuatkan kitorg putus asa.kitorg edit la smpai kitorg punya assignment tu terlewat antr dr masa yg ditetapkan.kena tazkirah juga la dgn lecture.mebi markah kitorg tuk assignment tu pun deducted sket la.but,i hope juz a few mark je.jgn bnyk.kang susah nk cover kat final.lecture pun give us advice supaya responsible dgn assignment kitorg.work in grup.so,susah senang sgn grup juga.thankz kepada lecture tersebut yang memberi nasihat berguna kepada kitorg.kitorg akn jdkan nasihat encik sbgai panduan.terima kasih !
rushing plak sebab minggu ni je dah banyak test such as test transport process, eletric and next week plak test math, process instrument,thermodynamics.tmbh lg dgn kuiz.hohoho.bnyk tu.so,kena la stdy.dgn kelas lg.kat sini x de stdy week mcm ipta or ipts yang lain.jd,kena pandai2 la bajet masa.sem ni final exam kitorg ada 7 paper.setiap hari ada paper.no gap.stdy,stdy,stdy until die..T_Tperkara yg biasa berlaku bila final exam

dan td aku, che dah and feeqa ada mockjob inter
view for english.wana,niesa n qilah dah wat last week.everything ok.thankz to kawan2 yg dah wat interview tu sbb bg tips kat kitorg especially niesa,wana n qilah.niesa siap wat ayat kat aku lg.hehehe.thenkz niesa.akan ku kenang jasa baik mu.
gembira lepas interview..:)

so,bnyk bnda yg berlaku dlm minggu ini.tapi itu tak menjejaskan langsung hubungan aku dan kawan2.masih rapat seperti dulu.masih bahagia.aku sayang korang semua.

Monday, October 12, 2009

.maaf.

aku taw ramai yang gaduh2 dan x puas hati dgn entry sebelum ni.berkaitan dgn perakar yg terjadi before english day.so,kat sini aku nak terangkan yang entry tu hanya luahan kitorg semata2.sbb kitorg yg kena bnda tu.lg pun blog ni pun blog kitorg.so,kat sini jela tmpat yg bole lepas kan segala masalah dan kekusutan dalam hal ni.tapi,x sangka plak sbb entry tu ramai yang nak bergaduh.ini hanya luahan kitorg je ok.x de kena mengena dgn yg hidup atau pun yg mati.so,kat sini aku nak say :



bukan senang nak ucapkan kata kemaafan

sebab entry sebelum ni menimbulkan banyak salah faham.itu saje.sekian..

p/s : aku sayang kawankawan aku.


Friday, October 9, 2009

okeyh.sekarang masa kitorg pula untuk berckp.semua senyap !


tajuk entry kali ni memang berkait rapat dengan english day kitorg yg akan start pukul 9 pagi.untuk english day ni saje dah bape banyak meeting yang kitorg attend.even,kitorg ni x dela penting sgt pun tp disebabkan tanggungjawab tu tunjuk juga muka kat project manager.at least dtg.tp bila banyak sangat meeting.masalah tetap tak selesai.tapi makin bertambah banyak.time meeting semua nak berckp.tunjuk besar.x nak dengar pendapat masingmasing.sekarang,semua dah kelam kabut.pasal barangbarang memang x yah cakap la.yela,bajet mcm semua barang utk event tu bole beli sorang2.tapi last2 minute,bgtaw yg barang tu x beli lagi,barang ni x beli lg.x ke sakit hati namanya?event dah sah2 strt awal.bnda yg nak tu mestilah dah nak kena buat.tapi mcm mana nak buat klu barang x de.lain kali,kalau dah ada ajk kat bawah tu,minta2 la tolong belikan barang yg x de.x dela mcm jd 'gila kuasa' sangat.semua nak buat.last2,bagi dekat orang lain juga.x ke menyusahkan orang.kalau bgtaw siang consider lagi,tapi bgtaw mlm.sah2 la tempat nak g beli barang tu pun jauh sebatu.tambah dgn gelap lg.nak naik motor lg.dah la perempuan.bahaya kot.tu semua x pikir.yang taw,wat muka bodo,bole tnya 'beli x barang ni','beli x barang tu'.padahal,1st2 dulu cakap semua barang bole beli.sekarang jd mcm ni la jd nya.lain kali,tugas2 yang ada bg kat ajk2 bawah.jgn la rasa semua tugas bole wat sorang2.nama pun event utk section.bg la keja sama rata.jgn pulun sorg2 je.sekarang ni,barang2 yg x de td,dah beli.tp ada jg yg x cukup.x pela,nak wat cm ne.barang last minute kan kwn2??tawakal jela bg benda tu jd.so,jgn la pretend to be a perfect person.ini pasal keje berkumpulan.not individual ok.hope event ni akan berjalan mcm seperti yg dirancang.ameen...

p/s : bagi sesiapa yang terasa,itu perasaan masing2.sape yang makan cili,dia yang terasa pedasnya.

Wednesday, October 7, 2009

Persahabatan!!




Salam..neyh aku nk cte sal pershbtn e..Selame neyh aku mmg rmi kwn..aku kwn ngan sume org..just skrg neyh,aku byk sgt prob sal kwn..saket ati seyh..sume ta kne kt mate aku n die..dlu, mmg da jnji kwn forever (kononnyew,bluerk)huhu ..but sumenyew da berakhir di sni..kakaka..pe2 pown kpda yg penah mnjdi shbt ngan aku,dan skrg juga yg tlh mnjdi musuh..haha (jaat2)..thnx 4 everything dear.. n kpde kwn aku yg skrg setia n thn ngan perngai aku e..thnx a lot syg's..kt bwh neyh aku sje attch kn..ciri2 shbt..huhu..




Ciri2 Sahabat Yang Seharusnyew Mjdi Sahabat bkn musuh (forward je neyh):

~Jika engkau berbakti kepadanya, dia akan melindungi kamu;
~Jika engkau rapatkan persahabatan dengannya, dia akan membalas balik persahabatan kamu;
~Jika engkau memerlu pertolongan daripadanya, dia akan membantu kamu;
~Jika engkau menghulurkan sesuatu kebaikan kepadanya, dia akan menerimanya dengan baik;
~Jika dia mendapat sesuatu kebajikan (bantuan) daripada kamu, dia akan menghargai atau menyebut kebaikan kamu.

~Jika dia melihat sesuatu yang tidak baik daripada kamu, dia akan menutupnya;
~Jika engkau meminta bantuan daripadanya, dia akan mengusahakannya;
~Jika engkau berdiam diri (kerana malu hendak meminta), dia akan menayakan kesusahan kamu;
~Jika datang sesuatu bencana menimpa dirimu, dia akan meringankan kesusahan kamu;
~Jika engkau berkata kepadanya, nescaya dia akan membenarkan kamu;
~Jika engkau merancangkan sesuatu, nescaya dia akan membantu kamu;
~Jika kamu berdua berselisih faham, nescaya dia lebih senang mengalah untuk menjaga kepentingan persahabatan.
~Dia membantumu menunaikan tanggungjawab serta melarang melakukan perkara buruk dan maksiat
~Dia mendorongmu mencapai kejayaan didunia dan akhirat.





dada~
With..










b'buka puasa di.....






this onez was during the ramadhan time...


berbuka puasa bersama kak farah, wana, feeqa, niesa, iena and che dah (me, the camaregurlz)

kite orang b'buka puasa di Pizza Hut Tampin .... tuuuuuu
mkan aiskrim, pizza seafood, and banyak lagi..

Monday, October 5, 2009

sahabatku.


okeyh.after che dah aka kuda padi ckp yg kitaorg ni x update blog.so,sekarang aku nak update blog ni.actually,sejarah asal usul blog ni dtg dr idea semua org.so,bila semua dah setuju,baru la ada blog.sekarang,aku nak cerita serba sedikit pasal penulispenulis blog ni yang terdiri dari che dah,wana,feeqa,niesa,pokwan dan aku.


1st of all,aku nak cerita pasal orang yang create blog ni.zahidah binti ramli.nama glamour : che dah aka kuda padi.dia ni mcm budak 13 tahun.padahal umur dah nak masuk 19 tahun.tapi dia ni penyeri dalam persahabtan kami semua.kalau x de dia,agak sunyi la kan.aku dan kawankawan yang lain mmg suka sakat che dah ni.kadangkadang dia ni 'lampi' sket.lambat pick up.hahaha.tapi,jangan lah bagi dia ni bersuara.klu dia dah bersuara,mmg sakit hati beb.sampai menusuk ke kalbu.huhu.sabar jela ea.



2nd plak aku nak cerita pasal hazwana binti hashim.nama glamour : wana aka cicak.dia ni ok.best.gilergiler.even,dia ni tua dr kitorg semua.tp,dia bole masuk dgn semua.perangai pun sama je.x de yang membezakan.tp kitorg semua still hormat dia ok?dia ni lebih kurang macam lecture kitorg la.apa subject yg tak faham,pegi la kat wana.insyaAllah dia bole terang kan.tp kena prepare la.dia ni garang sket.tyme blaja,kena blaja.tyme nk gurau,gurau.see..serius x?so,sapesape yang berminat sila la bgtaw.hehehe.




3rd plak nak cerita pasal nur syafiqah binti abdul aris.nama glamour : feeqa aka semut goreng.di ni cm ne la nk describe?haish..susah plak.tp bg aku,dia ni ok je.mungkin bg orang yang 1st tyme tgok dia akan cakap dia ni sombong.tapi x sombong pun.muka je cm tu.dia ni susah sket nak g kelas.klu transport x de,mmg susah la dia g kelas.klu kelas en syahidi yg strt kul 8 tu memang dia dtg dgn aku.aku x kisah pun.janji gtaw awalawal ea feeqa.no lastlast minute..x suka..hahaha.



4th plak aku nak cerita pasal khairunnisa binti abu kasim.nama glamour : niesa aka rusa selat.dia ni memang sengal.sengal tahap bangang la.sengal kuasa dua.hahaha.ntah mana dia dapat perangai sengal dia tu.dia ni ratu rempit negara.suka bawa motor lajulaju.layan lap tuh.rumah dia kat taman naning tu memang menjadi tempat melepak aku dan kawankawan.dia ni teramat rajin memasak.masakan yang paling best mesti la sardin masak kicap ngan maggi kari letup+sosej ayamas.pergh..memang sedap.nak tambah lagi kalau makan.dia ni babbab makanan memang tak berkira.untung sape yang kawan dengan dia.nak makan apa je gtaw,klu dia rajin dia masak.so,sape yg dapat couple ngn niesa ni untung la..

.maggi kari letup + sosej.


ok,last but not least.aku nak cerita pasal aku lak.nurul fadhlina binti arshad.nama glamour : iena aka tupai tanah.aku ni ok jer.suka berkawan.jenis yang agakagak havoc sket.kalau dah start cakap memang x bole stop la.lg apa ea?suka gelak.suka rempit same ngn niesa.suka marah che dah.suka kacau che dah.suka wat orang sakit hati.hahaha.sumenya aku la.tp aku tetap aku.


hopefully,kawankawan aku akan rajinrajinkan diri utk update blog ni ea.korang kan banyak idea yang mengarutngarut.so,samesame la share.dan aku harap persahabatan kita ni akan kekal.bagi aku,kita semua ni saling melengkapi.so,go on dengan lifestyle masingmasing.ignore others.yeah !


trademark : ada aku kisah???















To all member of thiz blog....










Salam, nie aku nak komen bilelah korang nak edit blog nie. nak msukkan profile... korang nie


Kenalkan ahli blog nie yg t'diri dari fiqa, iena, wana, nisa.


And the last one the editor for this blog is me.... che dah










Saturday, October 3, 2009




maknan time buka puasa.... lauk byak giler..... huhuhuhuhuhu

Monday, September 28, 2009

Gambar time kat lab transport process

During Transport Process Lab
The first lab for Transport Process
(Qilah, Maryam, Wana and Zahidah)

;;