Wednesday, January 27, 2010

bermula dgn satu peristiwa.aku mengenali mereka ini.
mereka yang sentiasa disisi aku.mereka yang sentiasa menemani aku.
mereka yang sentiasa berkongsi suka duka aku.
memang kehidupan aku berubah selepas mereka muncul.
aku bahagia dgn mereka.

khairunnisa abu kasim.
kau orang pertama yang sentiasa dgn aku lepas peristiwa itu.kau bg semangat kat aku.
kau bg nasihat kat aku.kau mmg kawan yang baik.seboleh-bolehnya kau akan cuba utk katakan 'tidak' bila ada org yang minta tolong dari kau.kau share cite dgn aku.aku share cite dgn kau.
dgn kau juga aku belaja naik motor pegi kelas.padahal sblum ni bole je bwk moto tp malas.
bila rapat dgn kau,kita pegi kelas same2.merempit dlm hujan.tmbh2 lagi bila kau nyanyi lagu ape tah tyme kita odw nak pegi lab workshop.tyme tuh basah kuyup.banyak kali jg kan kita merempit dlm hujan.haha.kenangan tuh.mmg banyak la kenangan kita kan.dengar cite2 kau dengan skandal2 kau.haha.1st tyme kita pegi secret recipe.tyme tuh aku demam.then,tiap2 ari jumaat kalau bole kita pegi.ajak yang lain.kau ngn aku mmg suka mkn.aku suka kau masak sardin msk kicap ngn magi kari letopp kau.mmg superb lah.sem lepas selalu overnite umh kau.tido sesama.haha.siap rancang nak pegi kelas ke x.aku jahat kan bila ajak kau ponteng kelas.ngeh3.tarikh lahir kita pun dekat.aku lewat 1 hari dr kau.sbb tuh perangai lebih kurang sama.nisa,thankz bebanyak sbb jd kawan aku.kawan yang rapat dgn aku smpai skrg.and aku minta maaf klu kau ada terasa hati dgn aku spnjg kawan dgn aku nih.aku syg kau.


hazwana hashim
aku rapat dgn kau masa kita sem 2.masing2 blok b.kau yang selalu ajar aku math,cpp ngn fluid masa sem 2.aku nih bab2 pengiraan knfirm lampi sket.kau yang ajar aku semua tuh.then,kau jd cikgu math aku utk sem 2 ngn sem 3.thermo transport semua kau ajar.tiap kali test and quiz math mesti aku ngn nisa dah chupp kau dulu.nak stdy sesama.thermo plak mmg kau ajar sbb kau akan dpt clue dr daddy kau.haha.x sangka kan.kau suka bwk skuter icon kau laju2.sampai aku ngn nisa nak kejar pun x bole.che dah yang naik dgn kau pun senyap diam seribu bahasa.hahaha.takot punya pasal kan.kita pun penah merempit dlm hujan kan.habis basah lencun lab jacket sampai kau sanggup pinjam lab jacket bdk hostel.haha.wana2.aku suka tgok kau makan ayam goreng pak ya.kau akan ambik bahagian kepak.sama ngn niesa.pastu kau akan gigit tulang ayam tuh sampai licin.mmg suka aku tgok kau mkn ayam goreng.hehehe.thankz wana sbb jadi kawan aku.kau ajar aku bab2 pengiraan.aku minta maaf klu aku ada buat kau terasa hati spnjg kau kawan dgn aku.aku syg kau.

nur syafiqah abdul aris
kita strt rapat bila kita ada pengalaman yang sama.haha.memang x disangka.tup-tup kau pun jd mcm aku.tp x pe.itu kisah dulu.skrg nih kau ngn aku dah rapat.masa sem 3,kita pegi kelas sekali.aku amik kau.kita rempit dgn nisa.kau ngn aku selalu overnite umh nisa.bila aku nak overnite mesti aku tnya kau nk join ke x.sbb kau suka sgt nak berebut tmpat tido ngn nisa.nk tido tengah la,tepi la.tp yg pasti aku x tdo tepi pintu.hahaha.kau mmg kuat makan sma dgn aku.tapi aku jeles gila babi dgn kau.asl kau makan bnyk x gemuk2 ar?ish.x puas hati nih.haha.saja nk cari gaduh dgn kau.ngeh3.kau suka je nak gelak kan aku kan.skrg nih pula aku suka nyakat kau.cari pasl dgn kau.sampai kau geram.ngihahaha.tp kau x marah kat aku kan?aku taw kau syg aku.haha.bapak perasan gila aku.skrg kau dah xpert drive keta dr aku yg mcm hampes nih.ouh.sangat jeles.miyahaha.asal bnyk sgt bnda nak jeles nih?isk.T________T.
abaikan2.aku jeles2 manja dgn kau.wakaka.siap nak manja2.dan kau jgn risau.x sampai masa lagi utk aku berbaik dgn beliau.hahaha.thankz sbb jadi kawan aku.sory klu kau ada terasa hati dgn aku spnjg kau kwn dgn aku.aku syg kau juga.

zahidah ramli
ouh.che dah.kau suka buat aku gelak guling2 macam dlm cte hindustan.kenapa la kau suka sgt wat muka x bersalah?kau buat muka je aku dah gelak guling2 keliling pokok taw.hahaha.kau mmg bagus la che dah.bila dgn kau aku x reti nak sedih2.sbb kau ada je idea2 spontan nak buat lawak.kau pun suka masak bihun utk kitorg mkn.bihun kau mmg keras sbb kau x suka yg lembik2 gitu.so,aku mkn je sbb aku mmg pantang diajak.hahaha.kau mmg suka makan aiskrim kat secret recipe kan.smpai kan kau makan kau x pandang kiri kanan.kau makan sorg2.x ajak langsung.bila part coklat baru kau bg kan sbb kau x mkn coklat.hampes betul.ngeh3.kau pula mmg takot naik moto laju2.bila wana bwk kau pegi kelas or pegi tampin ke,knfirm kau duduk senyap diam seribu bahasa mcm patung cendana sbb kau takut kan.hahaha.lawak betul bila tgok muka kau tyme naik moto dgn wana.aku suka menyakat kau.pantang ada point sket knfirm kau yang kena.even umur kau sebaya dgn aku ngn yang lain.tapi aku still ckp kau bdk 15 tahun sbb cara kau mcm budak2.mmg funny.kau mmg memeriahkan lg persahabatan nih.and 1 lagi,bila aku bg nasihat kau jgn buat muka selamba.rasa geram je dgn muka kau.rasa nka cubit2 je pipi kau yang gebush lagi empuks itu.haha.so,kalau kau x nak dicubit beter kau buat muka yang penuh dedikasi ok.hahaha.thankz che dah sbb jd kwn aku juga.and sory klu aku ada buat kau terasa hati.aku pun syg kat kau.

aqilah abd rahim
kau pun penah alami peristiwa yang sama dgn aku.sejak dr tu kau rapat dgn kitorg semua.haha.x sangka betul.aku rapat dgn kau since sem 1 sbb aku suka lepak bilik kau.makan2 dgn kak ezah.kau ajar aku math juga.kau rajin masakkan bubur nasi utk aku.lepak bilik kau keja aku makan jela.haha.mcm mana la aku x tembams kan.ngeh3.kau pun suka rempit gak kan.tp kau bwk moto sopan je.hehehe.jhat betul aku.ouh.sbb kau juga aku pakai tudung ala2 ekin gitu.sampai kan atok aku pun nak tudung aku tuh.haih.ingt murah ke hapa.hehehe.nnt aku nak beli lagi kat kau sbb tudung lain aku x selesa nak pakai.tp tunggu duit aku masuk dulu.hahaha.thankz ea sbb jadi kwn aku.aku minta maaf klu aku ada wat kau terasa hati dgn aku.aku pun syg kau.

x lupa juga dkt noranisza sabar, kak farah and kak pidot.love u ok.

kamu semua,aku syg gila kat korang.even x satu kelas lagi.even susah nak jumpa selalu mcm sblm nih.even jarang cntct.tapi aku harap persahabatan nih akan bertahan.bahagia kawan dgn korang.nnt kita gather same2 k.i love u.;)

8 org syg kami:

~freakycuteyanime~ said...

thanx iena...
t'haru aku ...
love u all..

Mr K said...

Ewwwww..

okay not ewwww la.

tapi kalau lelaki yang tulis pasal mmeber2 mcm ni, mesti ewwwwww.

.miss d'ieyna. said...

hehehe.
love u too.

.miss d'ieyna. said...

kerol.
itu lelaki.
skrg nih perempuan.
so,let it be.

~!Fi3!|i3z|~|!N d@ HuZ3| said...
This comment has been removed by the author.
~!Fi3!|i3z|~|!N d@ HuZ3| said...

syg..
thnx..hehe..
terharu oh..
ta bek oh jelez2 ngan aku..
ta ah,aku ta pernah trase ngan ko..
aku syg kaw..
xp ingat eh,pe yg aku penah ckp sal nash..
btw,to all of u..i love u all..specially for iena,nisa,che dah,wana,anis n qilah ;D

Mr K said...

weekkkk wekkk

Anonymous said...

iena!!!!!
terharu seh aq bce entry ko...
huhuhu..
aq pown sma gak nak mntak maap lau ade wat slah kat korang sume
hehehe
by the way
"U ALL ARE MY Best Friend Forever!!!!!!"
~qilah~

Post a Comment